۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۷, یکشنبه

WolframAlpha


ولفرام آلفا (WolframAlpha) در وهله اول مثل یک موتور جستجو به نظر می‌رسد و در وسط صفحه جعبه‌ای برای وارد کردن پرسش‌ها و عبارات موردنظر دارد. اما این در واقع تنها شباهت آن به سایت‌هایی نظیر گوگل یا Ask است و شاید بهتر باشد ولفرام آلفا را به یک ماشین حساب بزرگ تشبیه کرد که پرسش‌های شما را دریافت کرده پاسخ‌هایی کاملا جدید تولید می‌کند، پاسخ‌هایی که شاید قبلا در هیچ وب‌سایتی منتشر نشده باشند. به بیان دیگر ولفرام آلفا بر خلاف سایت‌هایی نظیر گوگل محتوای وب را جستجو نمی‌کند بلکه بر دانش خود متکی است، دانشی که توسط یک سیستم هوش مصنوعی پشتیبانی می‌شود.

او اولين مقاله رسمي خود را در سن 15 سالگي منتشر و توانست در سن 20 سالگي مدرک دکتراي فيزيک نظري را از موسسه علمي CallTech دريافت کند.
ميثم لطفي :استيفن ولفرام رياضيدان و برنامه نويس رايانه اي که متولد لندن است و 50 سال دارد به خاطر فعاليت هاي خود در حوزه رياضي و نوع جديد علم (NKS) شهرت فراواني به دست آورده و مطالب علمي و تحقيقاتي بسياري را به رشته تحرير درآورده است. او اولين مقاله رسمي خود را در سن 15 سالگي منتشر و توانست در سن 20 سالگي مدرک دکتراي فيزيک نظري را از موسسه علمي CallTech دريافت کند. استيفن در سال 1973 کار خود را در رشته کامپيوتر متمرکز کرد و چهار سال بعد، فعاليت او روي مدل جبري SMP آغاز شد. مدل SMP در سال 1981 به طور تجاري منتشر شد و ولفرام در همان سال، جايزه McArthur را دريافت کرد و در ادامه فعاليت هاي خود به جامعه آکادميک CallTech پيوست. تحقيقات وي روي رابطه مدل هاي طبيعي و رايانه اي با کار روي برنامه هايي موسوم به دستگاه هاي سلولي شروع شد و سرانجام در سال 1986 اولين مرکز تحقيقات سيستم هاي پيچيده را با نام شرکت تحقيقات ولفرام تاسيس کرد. يکي از بزگ ترين دستاوردهاي ولفرام در زمينه رايانه، ساخت نرم افزار Mathematica است که اولين نسخه اين نرم افزار در سال 1988 منتشر شد. با افزايش محبوبيت Mathematica بين کاربران رايانه، وي بيش از پيش وارد بازار نرم افزار شد و همواره بخش اعظم فعاليت هاي خود را به تحقيقات علمي کلاسيک اختصاص داد. بررسي ها و مطالعات «استيفن ولفرام » در اين حوزه از علم همچنان ادامه پيدا کرد تا آنکه در اوايل سال جاري ميلادي موفق شد نسل جديد موتورهاي جست وجوگر اينترنتي را با نام ولفرام آلفا ارائه دهد.
او از چند سال قبل با همکاري يک تيم 100 نفره مطالعات و بررسي هاي خود را روي پروژه جديدي به نام « ولفرام آلفا » آغاز کرد. اين پروژه از ابتداي طرح نسل جديدي از موتورهاي جست وجوگري بود که بتواند علاوه بر يافتن اطلاعات بر اساس کليدواژه ها، سوالات کاربران را نيز با دقت کامل پاسخ دهد.استيفن ولفرام چندي پيش براي نخستين بار در وبلاگ خود اولين اطلاعات رسمي را در خصوص اين جست وجوگر جديد که تاکنون نمونه آن ساخته نشده است، منتشر کرد. اگرچه اين نرم افزار تحت وب نيز « موتورجست وجوگر » ناميده مي شود، اما بايد توجه داشت که با فضاهاي مشابهي نظير گوگل، ياهو و MSN کاملاً متفاوت است.
براساس مطلب منتشر شده در وبلاگ استيفن، « ولفرام آلفا » که بر مبناي وب 2 طراحي شده، فهرست اسناد را بر پايه کليدواژه هاي جست وجو شده منتشر نمي کند بلکه سوالات پرسيده شده از جانب کاربران را به دقت مورد بررسي قرار داده و پاسخ هاي دقيق و قطعي براي آنها منتشر مي کند.اين جست وجوگر اينترنتي هفته گذشته طي مراسمي در دانشگاه هاروارد معرفي شد و تعجب همه کارشناسان را برانگيخت. برخي از افرادي که در مراسم معرفي اين جست وجوگر حضور داشتند، اعلام کردند « ولفرام آلفا » مي تواند در آينده به اندازه گوگل اهميت داشته باشد و ظرف مدت کوتاهي براي خود مخاطبان ميليوني جذب کند.
اين جست وجوگر اينترنتي که به « موتور دانش » نيز شهرت يافته است از الگوريتم هاي هوشمند و پيچيده اي براي انجام بررسي هاي آنلاين و پي بردن به هدف و منظور واقعي کاربر استفاده مي کند. سايت اينترنتي « ولفرام آلفا » به آدرس www.wolframalpha.com که قرار است از اواخر ماه جاري ميلادي فعاليت خود را به صورت رسمي و عمومي آغاز کند، فرآيند پردازش اطلاعات را از طريق منابع کنترل شده و معتبر که برخي از آنها در وب وجود ندارند، پيگيري مي کند. نتايج اين فرآيند به گونه اي در اختيار کاربر قرار مي گيرد که او مي تواند سطح مطالب به دست آمده را عميق تر کند و با پرسيدن سوالات تخصصي، اطلاعات دقيق و جامعي را در مورد آنها به دست آورد. اين موتور جست وجو به گونه اي عمل مي کند که کاربران مي توانند تمامي سوالات خود را در زمينه هاي مختلف از آن بپرسند. اين فرآيند دقيقاً به گونه اي انجام مي شود که دو انسان در ملاقات با يکديگر، سوالات مورد نظر خود را مطرح مي کنند. استيفن ولفرام در مورد اين اتفاق بزرگ اينترنتي توضيح مي دهد: «اين سرويس قادر است موضوعي را که کاربر پيرامون آن صحبت مي کند، به درستي درک کند. پس از اين سيستم داخلي « ولفرام آلفا » مانند يک متخصص دانشگاهي با کاربر تعامل برقرار مي کند و پس از انجام محاسباتي کوتاه، نتايج خود را به شيوه اي قابل درک ارائه مي دهد. هزينه مديريت اين موتورجست وجو هم از طريق انتشار آگهي تامين خواهد شد.»

۱۳۸۸ اردیبهشت ۱۹, شنبه

دالکه داآ نازارم، ای فرشته آسمونی ...


دالکه داآ نازارم، ای فرشته آسمونی
(
مادر، مادر نازنينم ، ای فرشته آسمونی)
گوتنه که زير پاته، او بهشته جاودونی
(گويند که زير پاته اون بهشته جاودانی)


زنّیم ز دار دونيا، يه تاری د گيس اسبيت
(يه تار سفيدت را به تموم دنيا نميدم)

ار د مه تو جوو بحايی، جون شيرينم ميیم سيت
(اگر تو ازم جون بخواهی جون شيرينم رو برات ميدم)

دالکه داآ نازارم، ای فرشته آسمونی
(مادر، مادر نازنينم ، ای فرشته آسمونی)
گوتنه که زير پاته، او بهشته جاودونی
(گويند که زير پاته اون بهشته جاودانی)


چنی شوياکه نوحووفتی، نشسی و پا گووارم
(چه شبها که نخوابيدی و نشستی پای گهواره ام)

دالکم اوو چشّيّاته، هم آسمونو هم آسارم
(مادرم چشمان تو هم آسمون و هم ستاره ام)

ار که سوزم و ار که گرمم
(اگر که سبزم و اگر گرمم)

گرمی دسه تو دارم
(گرمی دست تو را دارم ( همه چيز رااز تو دارم))

چو اوفتو لو بونم، وا تو خوشه روزگارم
(تو خورشيد لب بام منی و با تو شاده روزگارم)


چنی شوياکه نوحووفتی، نشسی و پا گووارم
(چه شبها که نخوابيدی و نشستی پای گهواره ام)

دالکم اوو چشّيّاته، هم آسمونو هم آسارم
(مادرم چشمان تو هم آسمون و هم ستاره ام)

ار که سوزم و ار که گرمم
(اگر که سبزم و اگر گرمم)

گرمی دسه تو دارم
(گرمی دست تو را دارم ( همه چيز رااز تو دارم))

چو اوفتو لو بونم، وا تو خوشه روزگارم
(تو خورشيد لب بام منی و با تو شاده روزگارم)


دالکه داآ نازارم، ای فرشته آسمونی
(
مادر، مادر نازنينم ، ای فرشته آسمونی)
گوتنه که زير پاته، او بهشته جاودونی
(گويند که زير پاته اون بهشته جاودانی)



دانلود آهنگ از سرور شماره 1
دانلود آهنگ از سرور شماره 2


۱۳۸۸ اردیبهشت ۱۳, یکشنبه

دکتر علی شریعتی


عشق یک جوشش کور است و پیوندی از سر نابینایی
دوست داشتن پیوندی خود آگاه و از روی بصیرت روشن و زلال

عشق بیشتر از غریزه آب می‌خورد و هرچه از غریزه سر زند بی ارزش است
دوست داشتن از روح طلوع می‌کند و تا هرجا که روح ارتفاع دارد همگام با آن اوج می‌گیرد
عشق با شناسنامه بی ارتباط نیست، و گذر فصل‌ها و عبور سال‌ها بر آن اثر می‌گذارد
دوست داشتن در ورای سن و زمان و مزاج زندگی می‌کند
عشق طوفانی و متلاطم است
دوست داشتن آرام و استوار و پر وقار وسرشار از نجابت

عشق جنون است و جنون چیزی جز خرابی و پریشانی “فهمیدن و اندیشیدن “نیست
دوست داشتن، دراوج، از سر حد عقل فراتر می‌رود و فهمیدن و اندیشیدن را از زمین می‌کند و باخود به قله‌ی بلند اشراق می‌برد
عشق زیبایی‌های دلخواه را در معشوق می‌آفریند
دوست داشتن زیبایی‌های دلخواه را در دوست می‌بیند و می‌یابد
عشق یک فریب بزرگ و قوی است
دوست داشتن یک صداقت راستین و صمیمی، بی انتها و مطلق
عشق در دریا غرق شدن است
دوست داشتن در دریا شنا کردن
عشق بینایی را می‌گیرد
دوست داشتن بینایی می‌دهد
عشق خشن است و شدید و ناپایدار
دوست داشتن لطیف است و نرم و پایدار
عشق همواره با شک آلوده است
دوست داشتن سرا پا یقین است و شک ناپذیر
از عشق هرچه بیشتر نوشیم سیراب تر می‌شویم
از دوست داشتن هرچه بیشتر، تشنه تر
عشق نیرویی است در عاشق،که او را به معشوق می‌کشاند
دوست داشتن جاذبه ای در دوست، که دوست را به دوست می‌برد
عشق تملک معشوق است
دوست داشتن تشنگی محو شدن در دوست
عشق معشوق را مجهول و گمنام می‌خواهد تا در انحصار او بماند

دوست داشتن دوست را محبوب و عزیز می‌خواهد و می‌خواهد که همه‌ی دلها آنچه را او از دوست در خود دارد، داشته باشند
در عشق رقیب منفور است،
در دوست داشتن است که: ”هواداران کویش را چو جان خویشتن دارند”
عشق معشوق را طعمه‌ی خویش می‌بیند و همواره در اضطراب است که دیگری از چنگش نرباید
و اگر ربود با هر دو دشمنی می‌ورزد و معشوق نیز منفور می‌گردد
دوست داشتن ایمان است و ایمان یک روح مطلق است
یک ابدیت بی مرز است، که از جنس این عالم نیست

دکتر علی شریعتی

شماره تولد

با استفاده از فرمول زیر, عدد مربوط به خود را به دست آورده و سپس مطالب مربوط به آن عدد را در ادامه مطلب بخوانید. به این مثال توجه کنید: فرض می کنیم که شما متولد 22/4/1364 هستید. پس

1364+22+4=1390 >> 1+3+9+0 = 13 >> 1+ 3 = 4
شماره تولد ۴ است و اکنون می توانید آنچه را که مربوط به این شماره است با خود مطابقت دهید:

1. خالق و مبتکر: "یک” ها پایه و اساس زندگی هستند. همیشه عقاید جدید و بدیع دارند و این حالت در آنها طبیعی است. همیشه دوست دارند تمامی کارها و مسائل بر حول محوری که آنها می گویند و تعیین می کنند در گردش باشد و چون مبتکر هستند، گاهی خودخواه می شوند. با این حال “یک” ها بشدت صادق و وفا دارند و به خوبی مهارتهای زندگی را یاد می گیرند. همیشه دوست دارند حرف اول را بزنند و غالبا رهبر و فرمانده هستند، چون عاشق این هستند که بهترین باشند. در استخدام خود بودن و برای خود کار کردن بزرگترین کمک به آنهاست ولی باید یاد بگیرند عقاید دیگران ممکن است بهتر باشد و باید با رویی باز آنها را نیز بشنوند.

2. پیام آور صلح: "دو” ها از نیاز دیگران خبر دارند و غالبا پیش از دیگران به آنها فکر می کنند. اصلا تنهایی را دوست ندارند. دوستی و همراهی با دیگران برایشان بسیار مهم است و می تواند آنها را به موفقیت در زندگی رهنمون سازد.

اما از طرف دیگر، چنانچه در دوستی با کسی احساس ناراحتی کنند ترجیح می دهند تنها باشند. از آنجایی که ذاتا خجالتی هستند باید در تقویت اعتماد به نفس خود تلاش کنند و با استفاده از لحظه ها و فرصت ها آنها را از دست ندهند.

3. قلب تپنده زندگی: "سه” ها ایده آلیست هستند. بسیار فعال، اجتماعی، جذاب، رمانتیک و بسیار بردبار و پر تحمل. خیلی کارها را با هم شروع می کنند اما همه آنها را پیگیری نمی کنند. دوست دارند که دیگران شاد باشند و برای این کار تمام تلاش خود را به کار می گیرند. بسیار محبوب اجتماعی هستند اما باید یاد بگیرند که دنیا را از دید واقع گرایانه تری هم ببینند.

4. محافظه کار: "چهارها بسیار حساس و سنتی هستند. آنها عاشق کارهای روزمره، روتین و پیرو نظم و انضباط هستند و تنها زمانی وارد عمل می شوند که دقیقا بدانند چه کاری باید انجام دهند. به سختی کار و تلاش می کنند. عاشق طبیعت و محیط خارج از خانه هستند. بسیار مقاوم و با پشتکار هستند. اما باید یاد بگیرند که انعطاف پذیری بیشتری داشته و با خود مهربان تر باشند.

5. نا هماهنگ با جماعت: "پنج” ها جهانگرد هستند و کنجکاوی ذاتی، خطر پذیری و اشتیاق سیری ناپذیر آنها به جهان هستی و دیدن محیط اطراف خود، غالبا برایشان درد سر ساز می شود. آنها عاشق تنوع هستند و دوست ندارند مانند درخت در یک جا ثابت بمانند.

تمام دنیا مدرسه آنهاست و در هر موقعیتی به دنبال یادگیری هستند. سوالات آنها هرگز تمام نمی شود. آنها به خوبی یاد گرفته اند که قبل از اقدام به عمل، تمامی جوانب کار را سنجیده و مطمئن شوند که پیش از نتیجه گیری، تمامی حقایق را مد نظر قرار داده اند.

6. رمانتیک و احساساتی: شش” ها ایده آلیست هستند و زمانی خوشحال می شوند که احساس مفید بودن کنند. یک رابطه خانوادگی بسیار محکم برای آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اعمالشان بر تصمیم گیری هایشان موثر است و آنها حس غریب برای مراقبت از دیگران و کمک به آنها دارند. بسیار وفادار و صادق بوده و معلمان بزرگی می شوند. عاشق هنرو موسیقی هستند. دوستانی صادق و در دوستی ثابت قدم هستند. ‘’شش’’ ها باید بین چیزهایی که می توانند آنها را تغییر دهند و چیزهایی که نمی توانند، تفاوت قائل شوند.

7. عاقل و خردمند" :هفت” ها جستجو گر هستند. آنها همیشه به دنبال مسائل پنهان و مخفی بوده و به سختی اطلاعات به دست آمده را با ارزش حقیقی آن می پذیرند. احساسات هیچ ارتباطی با تصمیم گیری های آنها ندارد.

با اینکه در مورد همه چیز در زندگی سوال می کنند اما دوست ندارند مورد پرسش واقع شوند و هیچگاه کاری را ابتدا به ساکن با سرعت شروع نمی کنند و شعار آنها این است که به آرامی می توان مسابقه را برد. آنها فیلسوف های آینده هستند؛ جستجوگران علم که به هر چه می خواهند می رسند و سوال بی جوابی ندارند. مرموز هستند و در دنیای خودشان زندگی می کنند و باید یاد بگیرند در این دنیا چه چیزی قابل قبول است و چه چیزی نه!

8. آدم بزرگ: "هشت” ها حلال مشکلات هستند. اساسی و حرفه ای سراغ مشکل رفته و آن را حل می کنند. قضاوتی درست دارند و بسیار مصمم هستندو طرح ها و نقشه های بزرگی دارند و دوست دارند زندگی خوبی داشته باشند.

مسوولیت افراد را بر عهده می گیرند و مردم را با هدف خاص خود می بینند. با شرایط ویژه ای این امکان رابه وجود می آورند که دیگران همیشه آنها را رئیس ببینند.

9. اجرا کننده و بازیگر: نه” ها ذاتا هنرمند هستند. بسیار دلسوز دیگران و بخشنده بوده و آخرین پول جیب خود را نیز برای کمک به دیگران خرج می کنند. با جذابیت ذاتی شان اصلا در دوست یابی مشکلی ندارند و هیچکـس برای آنها فرد غریبه ای به حساب نمی آید.

در حالات مختلف شخصیت های متفاوتی از خود بروز می دهند و برای افرادی که اطرافشان هستند شناخت این افراد کمی دشوار به نظر می رسد. آنها شبیه بازیگرانی هستند که در موقعیت های مختلف رفتارهای متفاوتی نشان می دهند. افرادی خوش شانس هستند اما خیلی وقت ها از آینده خود بیمناک و نسبت به آن هراسان هستند. آنها برای موفقیت باید به یک دوستی و عشق دو جانبه که می تواند مکملشان در زندگی باشد دست یابند.

۱۳۸۸ اردیبهشت ۱۲, شنبه

احمدك


معلم چو آمد به ناگه كلاس
چو شهر فرو خفته خاموش شد
سخن هاي ناگفته در مغزها
به لب نارسيده فراموش شد
معلم ز كار مداوم مدام
غضبناك وفرسوده و خسته بود
جوان بود ودر امتداد شباب
جواني از او رخت بر بسته بود
سكوت كلاس غم الوده را
صداي درشت معلم شكست
بيا احمدك !درس ديروز را
بخوان تا ببينم سعدي چه گفت
ز جا احمدك جست و بند دلش
بدين بانگ ناگه گسست
ولي احمدك درس نا خوانده بود
به جز آن چه ديروز آن جا شنفت
عرق چون شتابان سرشك يتيم
خطوط خجالت به رويش نگاشت
لباس پر از وصله و ژنده اش
به روي تن لاغرش لرزه داشت
زبانش به لكنت بيافتادو گفت
بني آدم اعضاي يكديگرند
زبانش به يك باره فرياد زد
كه در آفرينش ز يك گوهرند
در اقليم رنج بر مردمان
زبان و دلش گفت يكزبان
چو عضوي به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
تو كز....تو كز....
واي !يادش نبود
جهان پيش چشمش سيه پوش شد
نگاهي به سنگيني شرم
در اعماق قلبش به جز درد و رنج
نمي كرد پيدا كلام دگر
چررررررا احمدك كودن بي شعور
نخواندي چنين درس آسان بگويي ؟
مگر چيست فرق تو با ديگران؟
عرق از جبين احمدك پاك كرد
خدايا چه مي گويد آموزگار؟
نمي داند آيا كه در اين ديار
بود فرق مابين دار و ندار
چه گويد ؟بگويد حقايق بلند
به آني كه بي حد از او بيم داشت
چنين گفت احمد بي نوا
كه آنان به دامان مادر خوشندومن
بي وجودش نهم سر به خاك
به مال پدر تكيه دارند ومن
از روي اجبار و ترس مرگ
كنم با پدر پينه دوزي وكار
ببين ...ببين...
دست پر پينه ام شاهد است
سخن هاي او را معلم بريد
هنوز او سخن هاي بسيار داشت
دلي از ستم كاري اغنيا
نژند وستم ديده وزار داشت
معلم بكوبيد پا بر زمين...
به من چه كه مادر زكف داده اي؟
به من چه كه دستت پراز پينه است؟
رود پيش ناظم كه او
به همراه خود يك فلك آورد....
دل احمدك آزرده و ريش شد
چو او اين سخن از معلم شنيد
درون دلش كور سويي جهيد
به ياد آمدش شعر سعدي و گفت
ببين... ببين...
يادم آمدكمي صبر كن
تحمل خدارا ...تحمل خدارا...
كمي صبر كن
تو كز محنت ديگران بي غمي
نشايد كه نامت نهند آدمي.........